Afgelopen weekend was de 22ste editie van de Western Experience in de Brabanthallen in Den Bosch. En de laatste jaren traditioneel, koppelen wij daar een weekendje Brabant aan vast. Hotel van Fletcher aan Rosmalense plas wat lekker centraal ligt en genieten maar,

Dit keer dus op vrijdag een overnachting in Rosmalen, voorafgegaan door een bezoek aan bioscoop De Leest in Waalwijk. Hier genoten van een verrassend goede film van Nederlandse bodem, De Zevende Hemel. De film is eigenlijk een musical met bekende Nederlandstalige liedjes, die vertolkt worden door de acteurs zelf.
De film gaat over Maria Rossi en haar man, die samen het restaurant De Zevende Hemel runnen. Als Maria ongeneeslijk ziek is geworden wil zij graag haar familie voor een laatste keer bij elkaar hebben. Een aantal familieruzies staat dit echter in de weg.
Een simpel verhaal maar een film waar de gevoelens van alle rollen zeer goed gespeeld worden. Een aanrader voor wie nog eens een traantje wil wegpinken.

Dan de Western Experience zelf. We weten wat we daar kunnen verwachten. Country muziek, Native Indian Shows (Pow Wow), Line dancing, Barrel races, paardenshows en veel stalletjes met country & western artikelen. De Experience duurt 2 dagen, maar dit jaar zijn we er alleen op de zaterdag. Aangekomen bij de Brabanthallen zien we ook al weer de vele (ook buitenlandse) bussen waarin de Line Dance verenigingen zijn vervoerd.

De hallen binnen lopend is de sfeer direct geweldig. Veel mensen net als wij uitgedost in cowboy outfit, maar enkelen ook in gewaagder indianen kostuums. De muziek van de groep Rodejo klinkt door de hal en brengt ieder al in de stemming. We slenteren langs de kraampjes en zien alweer de nodige leuke artikelen om mee te nemen. Voor we het weten hebben we alweer teveel gekocht om alsmaar mee te sjouwen en de beeldjes, boekjes en boekensteunen maar eerst even naar de wagen brengen. De muziek is dit keer erg goed.

Native American Indians

Naast Rodejo vandaag ook veel optredens van DCM6, Martijn van der Kolk, Country Wings & Shirley Ann, Cousin Hatfield, Jambalaya en Laura den Elzen. Bijzonder goed was DCM6 met zangeres Antoinette Hommerson. Helaas was Laura den Elzen laat op de avond en waren we toen al onderweg naar huis.

Zoals altijd is er bij de Western Experience altijd een paardenspektakel. Toch een van de fraaie attracties. Naast wedstrijden barrel

Barrel Race

race en pole bending is  er een show team en Bill Hickok’s Wild West Show. De shows staan onder leiding van Jos Clemens die o.a. ook de EuroDisney Buffalo Bill’s Wild West show verzorgt.

Het showteam werkt ook met Valkeniers samen die showen met de Amerikaanse zeearend, oftewel the American Bold Eagle. Trudie zag hier eindelijk de kans schoon om samen met deze prachtige vogel op de foto te gaan.

Trudie met Bold Eagle