We zijn gisterenavond gearriveerd op Crystel Cove State Park.
Crystal Cove State Park is bergkloof vanaf de oceaan het binnenland in met een lengte van 5 km. Het park ligt in Newport Beach. Crystal Cove is een stuk van de kust kliffen en een baai aan het strand, gelegen tussen de Pacific Coast Highway en de Stille Oceaan net ten noorden van Laguna Beach.
Crystal Cove Beach
Vandaag de laatste hele dag met de camper. Het is bewolkt en dus ontbijten we binnen. Daarna wordt het weer snel beter en zitten we lekker op onze site met uitzicht op de Pacific Ocean. We besluiten vandaag lekker rustig aan te doen zodat we ons niet teveel behoeven te stressen met het inpakken en opruimen. We blijven met de camper dan ook lekker op de campground.
We verkennen even beneden aan de heuvel het strand, maar ondanks de aangename 22 graden is het duidelijk nog geen strandseizoen. Het strand is uitgestoorven. De voetgangerstunnel onder highway 1 staat ook nog deels blank.
De lage temperatuur is verraderlijk, want met de felle zon blijkt later dat dit de dag is dat we het meest verbrand raken. Gisteren hebben we al gezien dat we hier midden in uitsluitend jetset wijken van Laguna- en Newport Beach wonen en het zeer druk verkeer is. We besluiten dan ook maar voor het eerst een diner van Reese Puffs 😂 te nemen, met een Klondike ijsje als nagerecht. De zonsondergang is daarna echt de moeite waard. De zon die boven de Pacific onder gaat geeft een prachtige gloed. De vakantie loopt op het eind.Crystal Cove State Park
De volgende dag bijtijds op om de camper voor 11 uur in te leveren. We moeten nog even rijden en daarnaast de waste tanks dumpen en aftanken. Het is bewolkt dus het laatste ontbijt wordt binnen genuttigd. Daarna de laatste stukken inpakken en de camper opschonen waar nodig. We gaan kwart voor 9 weg en om kwart over 10 zijn we bij El Monte in Santa Fe Springs. Een giga vestiging waar alles wel gesmeerd verloopt. De controle loopt goed, geen opmerking over de ladder. Het is dan ook de bagage eruit en het contract afronden. Aangezien we nog meer dan een uur op de shuttle moeten wachten en dan op het vliegveld LAX over zouden moeten stappen op de shuttle naar het hotel besluiten we een taxi te nemen, en voor de veel goedkopere prijs kiezen we voor Uber. Even de app downloaden en binnen 5 minuten is de taxi er. We zijn dan ook snel bij het Ramada hotel en kunnen direct de kamer in.even opknappen en dan met een volgende Uber rit naar de pier van Manhattan Beach.
Manhattan Beach is een stad in het zuidwesten van Los Angeles County aan de Pacifische kust, ten zuiden van El Segundo en ten noorden van het strand van Hermosa. Manhattan Beach is een van de drie strandsteden die de South Bay vormen.
Manhattan Beach pier
Het is daar best gezellig en we zoeken eerst maar een lunchgelegenheid, en die zijn er genoeg. In de middag gaan we de pier even op. De Manhattan Beach pier is 283 m lang en bevindt zich aan het einde van Manhattan Beach Boulevard. Een achthoekig gebouw in mediterrane stijl bevindt zich aan het einde van de pier en herbergt het Roundhouse Marine Studies Lab & Aquarium. Dit is tijdes ons bezoek wegens verbouwing echter afgesloten. De pier bevat de ‘Volleyball Walk of Fame’ met het Manhattan Beach Open beachvolleybaltoernooi wat het weekeinde erna zou worden gespeeld. Daarna wandelen op het strand en door de stad, en van de zon genieten.Manhattan Beach
De avond eten we nabij het strand in een van de vele restaurantjes en drinken nog een bakkie koffie bij de Starbucks, alvorens de Uber ons weer bij het hotel te laten brengen. Uber werkt echt top!
Om 8 uur zijn we op de kamer en doen het verder rustig aan, onze voeten zijn een beetje versleten en het wordt morgen een erg lange dag. De vakantie zit erop en we gaan weer richting de kinderen. Ook een fijne gedachte.
Thanks for visiting
Statistieken
DAG 1
Weer : Bewolking in de vroege ochtend en daarna blauwe hemel
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag 22 graden
Gereden : 0 mijl (0 km)
Totaal 5579 km

DAG 2

Weer : Bewolking in de vroege ochtend en daarna blauwe hemel
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag rond 21 graden
Gereden : 25 mijl (40 km)
Totaal 5619 km