Vroeg wakker door de vuilnisophaaldienst en daarna niet echt meer slapen. Om 7 uur zijn we er dan ook uit en kunnen weer, in het zonnetje, buiten ontbijten.
Nog even tanken en dan Joshua Tree National Park in waar we de hele dag verblijven en zullen overnachten op Jumbo Rock Campground.
Zodra je het park binnen bent kom je van de ene prachtige view in de andere. De bomen en rotsen geven het park werkelijk een heel apart aanzien. We maken de nodige fotostops en gaan dan richting de canpground, zo’n 20 km het park in.
Entree Joshua Tree NP
We kunnen de campground wel op, maar de site is op dit vroege uur nog bezet door vorige gasten. We parkeren de camper nabij onze site en gaan eerst maar eens een trail lopen, de Skull Rock trail . Een prachtige wandelingen door de rotsen en de Joshua Trees, die op dit moment van de dag nog goed te doen is. Voor deze trail zou het later op de dag te warm worden.
Skull Rock trail Joshua Tree NP
Junbo Rock Campground
Na de hike is onze plek vrij en verplaatsen de camper naar de juiste plek, site 103. Daarna van de zon, natuur en wildlife genieten bij de camper.  Aan het eind van de middag maken we nog een wandeling over de campground en wat leuke foto’s van de rotsen en Joshua Trees in het gouden uurtje.
Dan is het tijd voor de – helaas 🙁 – alweer allerlaatste BBQ van deze vakantie. Heerlijk verse hamburgers met cheddar vulling en vers fruit. Voor herhaling volgende jaren vatbaar 😀.
BBQ Joshua Tree NP
Nadat de zon onder is koelt het hier op bijna 1500 meter hoogte snel af en zitten we om 8 uur binnen, zonder elektra en stromend water. Jumbo Campground is immers droog kamperen zonder voorzieningen. Hoe primitief 😂.
Joshua Tree NP
Na een goede nachtrust worden we tijdens het ontbijt verrast met het bezoek van knabbel en babbel, 🐿🐿 jack en Jane rabbit 🐰🐰 en de kleine chipmunks🐹. Ze genoten net zo van de Puffs als wij deden. Daarna helaas toch afscheid van onze vrienden moeten nemen.
Wildlife Joshua Tree NP
We gaan het park vandaag immers verlaten, maar wel eerst echter nog even een prachtige hike ondernemen in de Hidden Valley. De trail slingert tussen enorme rotsblokken door wat vermoedelijk de schuilplaats van een legendarische veediefstal is. Het is een van de meest populaire en schilderachtige wandelpaden in Joshua Tree National Park. Het gebied is ook een populair klimgebied, wat we met eigen ogen kunnen aanschouwen. Vanwege de natuurlijke omhulling van de Hidden Valley, brengt een breed scala aan planten en dieren samen die niet samen in andere delen van het park te vinden zijn.
Een stuk van slechts 1 mijl, maar met vell klimmen en klauteren zijn we toch een goed uur bezig. Het is er echter prachtig met diverse bloeiende cactussen, de Joshua Trees en de prachtige rotsenformaties.
Hidden Valley Joshua Tree NP
We sluiten het bezoek aan het Joshua Tree National Park af met een zelf gezet bakkie koffie nabij  de Hidden Valley. Dan de laatste 10 mijl naar de uitgang en de Joshua Trees zijn voorlopig bye bye.
We gaan door naar onze laatste campground voor deze trip, gelegen in Laguna Beach aan de Pacific Coast.

 

 

Statistieken
DAG 1
Weer : Stralend blauwe hemel
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag 33 graden
Gereden : 33 mijl (53 km)
Totaal 5311 km

DAG 2

Weer : Blauwe hemel met soms wat sluierbewolking
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag 27 graden in Joshua Tree en 22 graden
aan de kust bij Laguna Beach
Gereden : 168 mijl (268 km)
Totaal 5579 km