Als de stralende zon naar binnen schijnt worden we vroeg wakker. Lekker buiten ontbijtje en dan op weg voor een paar hikes bij ons overnachtingsadres Catalina State Park. Eerst lopen we de Birding trail en – na de koffie – en enig zoeken de Nature trail. Prachtige routes door het fraaie gebergte van de Santa Catalana Mountains. Wel af en toe wat klimmen, maar zeker de moeite waard. Een volgende keer als we wat meer tijd hebben zullen we ook zeker de Canyon trail lopen.Catalina SP Nature Trail

 

Catalina SP Birds Trail

Tegen het middaguur vertrekken we richting het noorden. Via hwy77 komen we op de Scenic Byway richting Apache Junction. Daar aangekomen eerst nog even proviand aanvullen bij de Walmart en dan op naar onze camoground in de Lost Dutchman State Park. Het is de derde keer dat we in Apache Junction zijn en de tweede keer nu bij Lost Dutchman State Park.

Lost Dutchman State Park sepia

Lost Dutchman State Park in 2011

Lost Dutchman State Park is een 320 hectare groot State Park wat geflankeerd wordt door de Superstition Mountains. op 30 mijl ten oosten van Phoenix. Het is vernoemd naar de goudmijn van de Lost Dutchman, een beroemde goudmijn die legendarisch is onder de verhalen over het oude westen. Er zijn veel verhalen geweest over hoe je de mijn kunt vinden en nog steeds zoeken elk jaar mensen naar de mijn. De mijn was vernoemd naar Jacob Waltz, die het in de 19e eeuw ontdekte en zijn locatie geheim hield. Dutchman was een veel voorkomende Amerikaanse term voor een “Duitser”. Het heeft dus weinig met Nederland te maken, maar toch… De Lost Dutchman is misschien wel de beroemdste verloren mijn in de Amerikaanse geschiedenis.

Op de campground valt de gereserveerde plek 102 valt wat tegen en na na even rondneuzen een aantal andere leuke plekken gevonden en zo worden we voor één dag omgeboekt naar site 43 en voor de volgende dag naar site 47. Prima plekken met prachtig uitzicht op de desert en de Superstition Mountains, inmiddels een bekend gezicht.

Het is in de zon te warm om uit te houden dus onze stoelen in de schaduw geplaatst. Als de zon rond half acht wegzakt geeft dit fantastische plaatjes zoals ze alleen in Arizona voorkomen. Daarna koelt het snel af en zoeken we de warmte binnen in de camper.Lost Dutchman State Park

Sunset in Lost Dutchman State Park

Vanmorgen weer vroeg door de zon gewekt en om zeven uur is het al heerlijk buiten, waar we dan ook van het ontbijt met uitzicht genieten.
Daarna de wandelschoenen aan voor een tocht van bijna 3 uur de bergen in. Vanuit de campground de Siphon Draw trail op en dan overstappen op de Prospector’s View trail die ons tot boven de Green Boulder brengt. Het is een tocht die honderden meters omhoog gaat over rots- en grindpaden.  Trail Superstition Mountains

Trail Superstition Mountains

Via de Treasure loop trail dalen we weer af naar de campground waar we als afsluiting de Discovery Interpretive trail lopen naar onze site. Heerlijk aan de koffie en daarna even verhuizen naar ons nieuwe plekje.

De middag heerlijk verdiend chillen en genieten van deze fantastische omgeving..

Lost Dutchman State Park birds

Statistieken
DAG 1

Weer : Stralend blauwe hemel met een lekker briesje, later licht bewolkt
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag tegen 28 graden
Gereden : 135 mijl (216 km)
Totaal 4423 km

DAG 2

Weer : Stralend blauwe hemel met een lekker briesje, later licht bewolkt
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag tegen 26 graden
Gereden : 0 mijl (0 km)
Totaal 4423 km