We zijn nog maar net wakker of de WhatsApp video gaat over. Wendy, Ayoub en Aya zingen het “Lang zal opa leven ….”. Zo is het helemaal top. De kleintjes vinden het echter moeilijk om via de video te praten, ze missen het echte contact. Leuk is het wel oma en opa nog op bed te zien liggen. En wij zijn blij hen allen weer even te zien en te spreken. Nog even met Wendy wat geklets en toen wassen en aankleden voor het ontbijt bij, jawel, Cracker Barrel. Normaal altijd de Reese Puffs in de camper maar nu voor de verjaardag buitenshuis ontbijten. Trudie panacees met pecan en ik Momma’s French Toast. Niet normaal wat er dan komt, veel te veel om op te eten, we hebben dan ook gelijk de lunch gehad 😂.

 

Daarna beginnen we om 10 uur aan een lange rit naar Tucson, Arizona. Net voorbij Las Cruces krijgen we op de Interstate 10 eerst nog een controle van de Border Patrol. We zien er niet Mexicaans uit dus kunnen doorrijden. De Interstate 10 is een lange eentonige weg. Als deze echter fraaier begint te worden dan weten we dat we in Arizona zijn.

Het was de bedoeling om naar de Gilbert Ray campground in Saguaro NP te gaan, maar daar bleek geen water bij de camper te zijn. Dan maar naar de Desert Trails RV park, waar we na wat zoeken en omwegen tegen 4 uur aankomen. Tijd voor een verjaardagsborrel. Voor het eten weer gekozen voor een lekkere BBQ met de spareribs van Tony Roma, heerlijk.Bert jarig 64

De beheerder komt ons nog even waarschuwen dat ze op het terrein een ratelslang gezien hebben. Alert blijven dus. De slang hebben we niet gezien, maar wel veel kwartels en zelf een paar keer een kolibrie.

Als het dan om 8 uur echt donker begint te worden besluiten we naar binnen te gaan en daar het feestje voort te zetten.

De volgende morgen bijtijds op en na ontbijt het Saguaro National Park in. Het 92.000 hectare grote park bestaat uit twee afzonderlijke gebieden – het Tucson Mountain District ten westen van de stad Tucson en het Rincon Mountain District ten oosten van de stad – die de landschappen, fauna en flora van de Sonorawoestijn beschermen, inclusief de gigantische saguaro-cactus. De Rincon Mountains zijn aanzienlijk hoger en natter dan de Tucson Mountains. De Rincon Mountains ondersteunen een hoge biodiversiteit en zijn de thuisbasis van veel planten en dieren die niet in de in de Tucson Mountains leven.

Populaire activiteiten in het park zijn wandelen op de 266 km aan paden en sightseeing langs verharde wegen in de buurt van de twee bezoekerscentra.

Saguaro NP Eerst voor een bak koffie met het laatste verjaardagsgebak de Picnic plaats opgezocht alvorens de Freeman Homestead Nature trail door de desert te lopen.Freeman Homestead Nature trail

Een prachtige route tussen de meest diverse cactussen en soms met uitzicht over Tucson. Na het visitors center bezocht te hebben en leuke stripboekjes voor de kids te hebben gekocht draaien we verder het park op voor de 8 mijl lange cactus loop.Saguaro NP Saguaro NP

Die onderbreken we twee keer, eerst voor de eenvoudige Desert Ecology trail en daarna voor een deel van de meer wilde Cactus Forest Loop.Het wemelt er werkelijk van de saguaros. Deze inheemse cactussoort kan uitgroeien tot meer dan 12 meter. De saguaro-bloesem is de staatswildflower van Arizona. Het beeld van de saguaro is onlosmakelijk verbonden met dat van het Amerikaanse zuidwesten, vooral in westerse films. De algemene naam saguaro kwam in het Engels via de Spaanse taal, afkomstig uit de Mayo-taal.
Saguaros hebben een  lange levensduur, vaak meer dan 150 jaar. Ze kunnen hun eerste zij-arm op elk moment van 75 tot 100 jaar oud laten groeien, maar sommige groeien nooit met armen. Een saguaro zonder armen wordt een speer genoemd.
Een saguaro kan aanzienlijke hoeveelheden regenwater absorberen en opslaan, zichtbaar expanderen tijdens het proces, terwijl het opgeslagen water langzaam wordt gebruikt als dat nodig is. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de saguaro kan overleven tijdens periodes van droogte. Wanneer de regen overvloedig is en de saguaro volledig gehydrateerd is, kan hij tussen de 1500 en 2000 kilo wegen.

Na dit fraaie park gaan we op weg naar ons nabijgelegen campsite voor de nacht op het Catalina State Park. Daar hebben we een prachtplek met uitzicht over de Santa Catalina Mountains. En er zijn genoeg dieren, een soort mini prairie dogs vlakbij ons en zelfs een prachtige Vermilion Flycatcher op bezoek.

Catalina State ParkNa het eten koelt het snel af en eerst nog even met trainingsjack buiten zitten met huilende coyotes op de achtergrond, maar dan toch echt naar binnen.

Statistieken
DAG 1

Weer : Licht bewolkte dag met af en toe zon
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag rond 30 graden
Gereden : 310 mijl (496 km)
Totaal 4089 km

DAG 2

Weer : Stralend blauwe hemel met een lekker briesje
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag tegen 25 graden
Gereden : 74 mijl (118 km)
Totaal 4207 km