camper sewerVandaag voor het eerst buiten ontbeten en de ochtend nog genoten van het mooie landschap van de Palo Duro Canyon. Dan is het tijd om naar de volgende halte te gaan, maar eerst nog even de wastetanks legen.
We gaan eerst op weg naar Canyon om te tanken, wat kleine boodschappen en contact met het thuisfront. Wendy gelukkig geslaagd voor de BOA en Bailey die de buurt en de brandweer op stelten had gezet, maar verder alles goed.
Inmiddels Cap Rock Canyon State Park gebeld en hadden nog maar plaats voor 1 nacht. Die in ieder geval gereserveerd en dan zien we later wel weer verder. Over de lege Texaanse wegen gaan we naar het zuidoosten en komen tegen 5 uur bij het park aan. Wind en water over de eeuwige vlakten vormden de ruige schoonheid van Caprock Canyons State Park in de Panhandle van Texas. Tegenwoordig zwerven bizons door de vlakten, vleermuizen rusten in de tunnels en grotten en er is 150 kilometer aan wandelpaden.
Caprock Canyon State Park
Gelijk bij onze campsite zien we al vele prairiedogs, hartstikke leuk. Maar het park is bekend om zijn Bisons (de enige bisonkudde’s van Texas) en daar gaan we dan nog even naar op zoek. En jawel, bij het meer vinden we een kleine kudde met 4 kalven. Het blijft prachtig om te zien en zeker bij zonsondergang.
Daarna terug naar de site en tijd voor een boterham, het is inmiddels al half acht.
Caprock Canyon State Park Sunset
Bij ontbijt worden we al verrast door het bezoek van twee Bisons. Er zullen er vandaag nog meer volgen. Maar eerst al om kwart voor negen controle van de ranger met de verwittiging dat we voor 9 uur de park permis geregeld moeten hebben. Nu wilde we toch kijken of we nog een dag konden blijven dus dat kwam niet verkeerd uit. En gelukkig was er nu ineens nog een plaats, dezelfde prachtige plek waar de Bisons en de prairie dogs lopen.
Caprock Canyon State ParkVandaag dan verder ook diverse wandelingen in de omgeving gemaakt waarbij er nog wel eens Bisons op ons pad liepen. Ondanks de stralend blauwe lucht en temperaturen tot boven de 20 graden is het fris door de zeer krachtige wind, tot windkracht 8 aan toe. Maar de dieren en het fantastische landschap maken het leuk.
Caprock Canyon State Park animals
Na het avondeten nog even gelopen en daarna wat spelletjes gedaan waarin maar weer eens bleek wie de sterkste is.
Statistieken
DAG 1
Weer : Zonnig en warm tot heet
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag rond 30 graden
Gereden : 150 mijl (240 km)
Totaal 2773 km
DAG 2
Weer : Zonnig en een extreem sterke wind
Temperatuur : Max. temperatuur vandaag rond 20 graden
Gereden : 5 mijl (8 km)
Totaal 2781 km