Na opstaan nog eenmaal onder de koude douches van Table Rock State Park. Na het ontbijt op weg. Via de lokale wegen richting Joplin en over route 66 Kansas in naar Galena waar het fundament van de serie Cars is ontstaan.
De “Cars On the Route” in Galena is genesteld in een oud tankstation. Buiten, de roestige takelwagen en zijn ogen onder de voorruit. Dit gerestaureerde oude KanOtex-servicestation  heeft het personage Tow Mater in de film Cars geïnspireerd.
Cars birthplace, Galena Kansas
Aan de overkant, naast het verlaten pakhuis dat diende als een schuilplaats voor de bandieten Bonnie en Clyde, staat een oue 1949 Plymouth. Hij lijkt van niemand te zijn,
Na nog een klein stukje route 66 nemen we Hwy 400 die ons van oost naar west door Kansas zal leiden. En het is wat ze over Kansas zeggen, saai, vlak, onbewoond. Het plan was om in Beaumont bij het gelijknamige hotel en rv park een plekje te zieken, maar het lijkt wel een achteraf plek, zonder telefonisch bereik. We besluiten om maar door te gaan naar het All Seasons RV park net buiten Witchita. Een goede keus, al leek het even of er geen plaats meer was. Met alleen elektra namen we echter genoegen en hadden dan nog best een leuke plek. Na 250 km Hwy 400 was dat best fijn.
Als diner hadden we een checken-pot van Marie Calendar en ze stelde ons niet teleur. Met de eerste Yahtzee van deze vakantie sloten we de dag af.
Het weer is nog steeds niet best als we opstaan. Het is rond half tien als we wegrijden vanaf campground All Seasons in Wichiti als de regen losbarst. Na getankt te hebben gaan we verder over US400, de weg die in aanmerking komt voor de saaiste weg van de US.
Dodge CityRond 1 uur arriveren we in Dodge City waar we eerst maar de Tourist Information Center opzoeken. Met de folders in de hand gaan we eerst de Historic walking Tour lopen. Dat valt iets tegen, dan maar even een stevige spare-rib bij de Applebees.
Na de lunch gaan we voor het Boot Hill Museum. Dat is zeker de moeite waard.Dodge City - Boot Hill Museum
Hier wordt het spannende en unieke verhaal van het oude Dodge City verteld. De rijke geschiedenis gaat terug naar de tijd dat de Indianen het land bezitten en de bizons nog volop op de prairies graasden. De oprichting van de Santa Fe Trail bracht kolonisten naar het gebied en Dodge City - Santa Fe trailhiermee de komst van het Amerikaanse leger die de bizons afslachtte waardoor de Indianen hier verwdenen. wat weer leidde tot de bouw van Fort Dodge en spoedig daarna volgde de oprichting van een ruig en luidruchtige cattle town dat bekend staat als Dodge City. In het Museum bevindt zich op de oorspronkelijke locatie de Boot Hill Cemetery.
Dodge City - Boot Hill Museum 2
Om half vijf gaan we naar de campground, Fort Dodge RV park. Daar is de ontvangst zo beroerd dat we, mede gezien dat de campground ook niet lekker oogde, besluiten een andere camping te zoeken. En met Gunsmoke RV park hebben we een goede keus. Vriendelijke behandeling, mooie site en nog goedkoper ook. En op de koop toe kunnen we nog een uurtje van de zon genieten. Daarna begint het door de wind toch weer te koud te worden.
Dodge City, Gunsmoke RV Park
Statistieken
DAG 1
Weer : Een bewolkte dag met eind van de middag eerst regen en daarna zon
Temperatuur : 4 graden in de ochtend tot 10 graden eind van de dag
Gereden : 305 mijl (487 km)
Totaal 1797 km
DAG 2
Weer : Regen in de ochtend, bewolking in de middag en tegen 5 uur werd het zowaar nog zonnig
Temperatuur : 7 graden in de ochtend tot 13 graden eind van de dag
Gereden : 154 mijl (247 km)
Totaal 2044 km