Door de kou worden we om even na 6 uur wakker. We geven de kachel nog een tik omhoog, maar even later blijkt deze al even niets te doen. En waarom? Een raadsel. Dan maar snel aankleden en ontbijt klaarmaken. Helaas gaat het eieren koken ook niet goed. Ook daar blijkt de propaan door de koude niet goed meer te werken. Dan maar via de kachel van de Ford motor wat warmte maken en ja hoor, dit lost ook de problemen met de propaan op. De kachel doet het weer. gelukkig zal de temperatuur vandaag redelijk omhoog gaan.
Na ons nog even – als mosterd na de maaltijd – officieel te registreren, vertrekken we richting Branson. Nabij Rollo stoppen we om bij de Mac even rustig van een bakkie koffie te genieten. Branson, Lake Taneycomo en Table RockDaarna voor nog twee uurtjes door naar Branson waar we rond 1 uur arriveren. Eerst maar even lunchen en daarna naar de Tourist Information, die nog niet zo makkelijk was te vinden tussen alle commerciële welcome centers.
Door naar het Table Rock State Park, waar we nog maar even van site wisselen en hebben nu een leuke kijk op het Table Rock Lake en de marina. Het is vandaag voor het eerst lekker, 15 graden en volop zon. Tot 5 uur lekker hiervan genoten en daarna een uurtje gelopen over de Table Rock shore trail. Helaas is de ticketbox voor de Cruise boot diner al gesloten, maar daar komen we morgen wel terug.
Terug bij de camper is het etenstijd en Marie schotelt haar kalkoen met gravy voor.
De avond is weer voor het betere chill werk en om de dag te overdenken alsmede de plannen voor morgen te maken.
Eindelijk een nachtje zonder kachel geslapen. Het is niet warm, maar het heeft niet gevroren. Na het ontbijt eerst de kaartjes voor de Showboot op zaterdag geregeld.
Branson Old Town CaféDaarna naar Branson en eerst voor een kop koffie met live-country muziek naar de uptown café. Mike Jackson deed zijn best om het weinige publiek te animeren en deed dat niet slecht.
Branson Famous Cars MuseumNa de koffie kaartjes voor de Legends regelen, welke toevallig naast het Celibrity car museum zitten. Daar war leuke foto’s voor Ayoub gemaakt van o.a. Ghostbusters, Cars en Jurrassic Park auto’s. Nog even een praatje met een opa en oma uit Minnesota doe ook voor hun kleinkinderen de foto’s maakte.
De auto geparkeerd bij de Branson Landing en doorgelopen naar Bass Pro. Inmiddels is het lunchtijd we kiezen we voor Bass Pro’s Fish House in de rivier. Goed gegeten en door naar downtown Branson om wat winkeltjes te bekijken.
Na een relaxuurtje in de camper eerst boodschappen doen bij de Walmart in Branson en dan door voor het avondeten weer naar het Uptown Café voor de live muziek. Helaas is de performer duidelijk van minder kaliber dan ’s morgens.
Branson, Downtown
Om 7 uur naar het theater voor de Legends Elvis, Johnny Cash, Blues Brothers, Martina McBride en de Four Tops. Bij de ingang al een praatje met Johnny over het parkeren 😂. Het optreden was werkelijk fantastisch. Elke artiest was een top kopie van de originele artiesten. Uiteraard een stukje patriotisme maar verder helemaal top.Branson, Legends in concert
Rond kwart voor 11 zijn we weer terug op onze campsite op Table Rock State Park. Een tijd dat we anders al op bed liggen….. Nog even een afzakkertje en dan snel onder de wol, het gaat koud worden.
Bij opstaan is de wereld wit van de sneeuw. Het is vannacht -5 graden geworden, de ijspegels hangen ook aan de camper.Branson, Table Rock State Park in de sneeuw
In de ochtend rustig aan gedaan en pas tegen 12 uur richting Branson voor een bezoek aan het Branson Auto and Farm Museum. Heel leuk hoe dit museum na de tornado van 2012 weer is gegroeid, met als top – naast alle klassieke Fords – de Chevrolet Bel Air en El Dorado.Branson, Farm en car museum
Later in de middag naar de Table Rock Dam en de ernaast geven Forellen kwekerij. Apart te zien hoe men hier per truck (!) de vissen voert. Er zijn daar ook genoeg vogeld die op het voer afkomen. De kleine, en kwikzilversnelle kolibri, helaas niet op de foto vast kunnen leggen. Maar dit zijn mooie alternatieven.Branson, Lake Table Rock en dam
Na een aanvankelijk wat zwakke start is het laatste uur van de show helemaal top, met zang, dans en magie. Daarnaast een prima maaltijd dus wat willen we nog meer!
Om kwart voor elf zijn we weer op onze campground en na een uurtje gaan we, weer voldaan van een mooie dag, van een diepe slaap genieten.Branson, Shoboat Branson Belle
Statistieken
DAG 1
Weer : Een zonnige dag met af en toe een klein wolkje
Temperatuur : 15 graden
Gereden : 222 mijl (355 km)
Totaal 1221 km
DAG 2
Weer : Een bewolkte dag met weinig wind, in de avond regen
Temperatuur : 14 graden
Gereden : 34 mijl (54 km)
Totaal 1275 km
DAG 3
Weer : Sneeuw in de nacht maar verder een zonnige maar zeer koude dag
Temperatuur : 4 graden
Gereden : 22 mijl (35 km)
Totaal 1310 km