Rond 7 uur worden we wakker na een koude nacht. Naar buiten kijkend is de lucht blauw en de grond wit van de sneeuw! En ondanks de voorzorgsmaatregelen als heather en kachel – ook voor ons welbehagen – aan, blijken er toch wat delen van de watervoorziening bevroren. De motor van de wagen even laten lopen geeft echter genoeg warmte via de uitlaat dat alles ontdooit. Het was wel even schrikken.
Gezien de weersomstandigheden willen we zo snel mogelijk naar het zuiden van Missouri. Tegen 9 uur vertrekken we dan ook voor een lange rit. Na een koffiestop gaan we snel door en even na 12 uur is het tijd voor de lunch. We zijn gestopt op een Rest Area, fantastisch mooi zijn deze toch. Zeker hier in Illinois.
We gaan weer door en rond 3 uur zijn we in St.Louis. Deze stad hebben we eerder bezocht en maken nu slechts een korte stop aan de oever van de Mississippi. We gaan eerst naar het welkomstcenter voor Missouri en kijken hoe we de Chain of Rock Bridge het best kunnen bekijken. De Chain of Rock Bridge is een stukje route 66 historie.
Trudie bij Old Chain of Rock Bridge
Er is echter aan deze kant van de Mississippi geen parkeerplaats en ook geen voetpad naar de brug. Vanaf het welkomstcenter gaan we dus te voet door het drukke verkeer naar de brug. Gelukkig is het niet te ver en is het door de historie zeker waard om even te kijken. Maar helaas is men met de brug bezig en is deze niet open voor publiek, ook niet te voet.
Daarna voor de laatste 120 km naar het zuiden waar we besloten hebben te overnachten op het Ozark Outdoors Riverfront Resort in Laesburg, MO. We blijken hier – het is inmiddels 6 uur – de enige gasten te zijn. Later op de avond komt er nog een enkeling bij.
Old Chain of Rock BridgeNa een korte wandeling over het resort maken we hier de maaltijden van Marie Calendar klaar, altijd een snelle en goede hap.
De avond wordt weer fris en het zal wel weer een koude nacht worden, met temperaturen net onder 0 graden.
Statistieken
Weer : Een regenachtige dag, in de middag wat zonnige perioden
Temperatuur : 5 graden
Gereden : 370 mijl (592 km)
Totaal 866 km