Het is begin april als we voor onze 14e camper reis door de Verenigde Staten vertrekken. Na de vlucht van Schiphol naar Chicago merken we al direct dat er meerdere mensen zijn voor het ophalen van de camper de volgende dag. Met meerder wachten we dan ook op de hotel shuttle die nog wel even op zich liet wachten. In hotel checken we snel in en gaan nog even Schiller Park verkennen en halen bij de plaatselijke Aldi nog even een snack voor de volgende dag.
Chicago & Schiller Park
Al staat de wekker de volgende ochtend om 5 uur in de ochtend, we zijn door de jetlag al eerder wakker. Aangekomen in de ontbijtzaal zijn al meerdere gasten hiermee geconfronteerd. Na het ontbijt staat de bus er en zijn we snel ingeladen. Helaas weet de chauffeur niet waar hij heen moet en vertrekken we uiteindelijk pas om kwart voor zeven, dus drie kwartier te laat. De pech is El Monte logodat we nu ook in de ochtendspits van Chicago rijden en uiteindelijk pas om kwart over 10 i.p.v. 9 uur bij de KOA lokatie Elkmont/Middlebury arriveren.
Hier staat ons een meevaller en een tegenvaller te wachten. Het goede nieuws is dat we al om 10 uur stonden ingepland en dus heel snel geholpen werden. Helaas werd het wel een C-24 en hadden El Monte Relocatewe toch eigenlijk op een C28 of groter gehoopt. Met deze tegenslag besluiten we door het vroege uur maar direct de camper in te ruimen. Uiteindelijk gelukkig want er ontstaat na een half uur een enorme stort- en hagelbui. Gelukkig is deze maar kort van duur.
Het is dan iets na 1 uur in de middag als we richting de zon rijden.
Na een rit van bijna 3 uur komen we bij de Walmart in Kankakee waar weer de nodige kampeer Walmart logoartikelen en voedsel wordt ingeslagen. Al met al zijn we meer dan twee uur bij de Walmart in de weer.het lag eigenlijk in de bedoeling om ook bij de Walmart onze eerst nacht door te brengen, echter daan de camper nog winterized was haddden we geen enkel water ter beschikking en moesten we van dat plan afzien. We egelen dus maar een Kampground Of America (KOA).
We besluiten echter eerst maar te dineren alvorens naar de campground te gaan. We doen dat bij de oh Cracker_Barrel_pngzo bekende Old Country Store, Cracker Barrel.
Na de meatloaf nog een kwartiertje rijden naar de KOA in South Kankakee waar we besluiten de wagen verder te dewinterizen. Na nog wat relaxen gaan we naar bed, het was een lange dag.
Statistieken
Weer : Een enkele stevige bui met hagel, verder merendeels bewolkt
Temperatuur : 5 graden
Gereden : 166 mijl (274 km)