Als we verder afzakken in Florida maken we nog even een uitstapje in Clearwater Beach. De stad waar we in augustus 1995 voor het eerst verbleven.

Clearwater Beach 2

In al die jaren is er veel veranderd en is het vele malen drukker geworden. Toch blijft het een gezellige stad en heeft het een van de mooiste stranden van Florida.

Clearwater Beach 1

Zoals altijd gaan we weer even de pier op om met name van alle vogels te genieten die er rondvliegen, en dan met name natuurlijk de pelikanen.

Clearwater Beach birds

Aan het eind van de dag verder naar de laatste campground van deze reis. We staan dan op Hillsborough State Park nabij Tampa. Een heel fraai park aan de Hillsborough River, net ten noordoosten van Tampa.

Vanuit hier gaan we eerst een dagje op stap naar de Tampa Lowry Park Zoo om toch nog even wat manatees te bekijken. Het is een mooie dierentuin, niet al te groot en met de gebruikelijke dieren.

Tampa Lowry Park Zoo 2

In de middag blijkt echter dat de manatees tijdelijk verhuisd zijn naar een andere Zoo i.v.m. renovaties. Daarna blijkt ook het apenverblijf leeg te zijn. Als als laatste gaat ook de aangekondigde roofvogelshow niet door. We voelen ons een beetje bedrogen en geven dat ook aan. Tot onze verbazing is het parkmanagement daar gevoelig voor en krijgen we 50% van de entreegelden retour. Een mooie geste, al hadden we liever wel de manatees gezien.

Tampa Lowry Park Zoo

De laatste dag voor dat we weer naar huis gaan maken we een mooie wandeling door het State Park en genieten van de natuur rondom ons. Stiekum verlangen we er alweer naar om na morgen onze (klein)kinderen weer te zien.

Hillsborough State Park