In centraal Florida ligt ter hoogte van Gainesvoille, zo’n 20 mijl van de Golf van Mexico ligt aan de Suwannee River het fraaie Manatee Spring State Park.

Manatee Spring State Park

De bron waaraan het park zijn naam heeft ontleent produceert dagelijks gemiddeld 100 miljoen liter helder, koel water. In de winter zwemmen manatees stroomopwaarts naar de warmere wateren van de bronnen. De temperatuur van de bronnen is altijd 23 °C en voor de manatees een warm bad. Al waren we er in november, voor de manatees was de winter nog niet aangebroken. Helaas hebben we ze dan ook niet gezien.

De bronnen zijn populair voor snorkelen en duiken en is ook een geweldige plek om te zwemmen. De bron vormt een stroom die slingert door moeraslanden van hardhout naar de rivier de Suwannee.

Suwanee River

Via een boardwalk is er een korte trail naar de monding bij de Suwannee River. Eem fraai pad dat eindigt bij een vissteiger in de rivier. Hier is het blijkbaar ook een walhalla voor de gieren die hier in grote getalen in de bomen zitten.

Gieren boven Suwanee River

In de avond lopen we nog even naar de steiger om van de ondergaande zon te genieten. Vooral vanaf de boardwalk zijn fraaie plaatjes te schieten.

Sunset Manatee Spring State Park

Onze camper staat in het park op de campground die volledige is omringd door eikenbossen.Regelmatig hebben we daar bezoek van de herten die ons maar als indringer zien, maar wat extra voer best kunnen waarderen.

Deers @ Manatee Spring State Park