Myrtle Beach State Park

Myrtle Beach State Park strand

Myrtle Beach State Park is een drukbezochtpark op een paar km vanaf downtown Myrtle Beach. Het kan er echter heerlijk rustig zijn. Een oase in de kermis die Myrtle Beach is.Myrtle Beach State Park

Vanaf de campground lopen we nagenopeg direct het strand op met de kenmerkende pier. Een prachtig plaatje. Het zit hier ook vol met vogels, vlinders en squirls. Er is een boardwalk om niet overal door het zand te hoeven ploegen.

Myrtle Beach State Park Pier

Op de pier valt – naast de gigantische stoel – op dat er altijd vissers zijn. Die zijn er op meer pieren, maar doordat de vissers de vangst direct schoonmaken en het restafval in zee dumpen heeft dit een enorme aantrekkingskracht op de haaien. Zwemmen is hier dan ook niet aan te raden.

Myrtle Beach State Vissers Zelf waren we ook getuige dat een er een kleine haai werd gevangen. Die moeten – wettelijk – weer teruggezet worden in zee en dat deed deze bebaarde visser dan ook. Vanaf de pier is er ook mooi uitzicht op het strand en naar de stad die een groot contrast met het park vormt.

Myrtle Beach State Park strand

Murrells Inlet en Wacammaw River

Ruim 20 km ten zuiden van Myrtle Beach ligt Murrells Inlet. Vandaag maken we daar een boottocht over de Waccamaw River. We vertrekken vanaf Wacca Wache Marina wat aan een prachtig stuk water is gelegen.

Wacca Wache Marina

We gaan daar aan boord voor een tocht van 90 minuten over de Waccamaw River en de Pee Dee River, langs de vele plantages die dit gebied rijk was.

Wacanaw en Pee Dee River

Plantations Wacanaw River

Maar eigenlijk is er niet veel meer te zien. Al de rijstplantages zijn verdwenen en hebben een andere bestemming gekregen en zijn opgenomen in de Waccamaw National Wildlife Refuge. Alleen de “mansions” zijn van het water nog te zien, met op een enkele plek nog de slavenhutten of een opslagloods.

Na de boottocht rijden we door naar Broadway at the Beach voor wat vertier. Wat een tegenvaller is dat…..

Broadway at the Beach

Op zwoele zomeravonden zal het wellicht bruisend zijn, maar het is overdag een stille, doodse buurt. We hebben even rondgelopen maar besloten al snel dat we beter richting het strand konden gaan nabij de Myrtle Beach Sky Wheel.  En daar was het inderdaad bruisender, vooral aan het strand zelf en met name op pier  14, met live muziek en de ondergaande zon.

Myrttle Beach