GA State Parks

Route Georgia State Parks

Chattahoochee Bend State Park

Vanuit het zuiden bij Plains trekken we naar het noorden bij de grens met Alabama, naar het Chattahoochee Bend State Park aan de Chattahoochee River. Een heel groot park in een sterk heuvelachtig gebied. De weg van het  de campground is meer dan 5 km door de steile heuvels, lopend dus niet te doen. We komen laat aan, het rangerstation is om 5 uur gesloten, dus we moeten morgen terug voor registratie. Het park is behoorlijk vol en onze plek is leuk, maar wel in de schaduw. Eerst maar de BBQ en kampvuur aansteken.

BBQ

’s Morgens eerst maar een ander, zonniger en ruimer, plekje zoeken en de registratie verzorgen.Daarna eens kijken wat we hier kunnen wandelen.

Chattanoochee Bend State Park

Sunny site

Er zijn vele hikes te doen in het park, maar wij houden het uiteindelijk bij een stuk van de Chattahoochee River trail. Een mooi gebied langs het water, zonder teveel heuvels en door het bos.

Chattanoochee Bend State Park

High Falls State Park in High Falls

We proberen de drukte van Atlanta te mijden en rijden naar High Falls State Park in Jackson. En de regen Falls met bakken uit de hemel als we daar een plaats op deze mooie, maar drukke, campground hebben gevonden.

Het State Park wordt in twee delen gesplitst door de High Falls Road. Het deel aan High Falls Lake is de plek van de waterval en de campground zit aan de Towaliga River Drive. Door de zware regen zit een wandeling er deze eerste dag niet in.Map High Falls SP
De volgende dag is het wel koud, maar droog en zonnig. We maken dan ook een stevige hike op de Tranquility trail. Door de bergen naar de watervallen en aan de andere zijde van de berg retour.

Towaliga River

De volgende dag vertrekken we alweer en nemen nog even een kijkje bij de Towaliga River, die nu deels door de nevel een mystiek karakter heeft gekregen.

High Falls State Park

 

Cottonfields in Central Georgia

We rijden verder door central Georgia en komen hier, net als in het zuiden, veel katoenvelden tegen. Velen zijn al geoogst, maar enkelen staan ook nog volop te pronken.

Cottonfields

Santee State Park

We zijn al aardig richting het westen gereden als we bij Lake Marion ons volgende park bezoeken, Santee State Park. Een verrassend fraai park waar we helaas te kort verblijven om het goed te verkennen, maar wat wel een aantal mooie plaatjes heeft opgeleverd.

Santee State Park Santee State Park sunset