Vanuit Silver Springs State Park voert de route door het Ocala National Forest richting de kust, naar St.Augustine.

We besluiten de camper lekker op de campgound te laten staan en bestellen een taxi die ons voor een luttel bedrag rijdt naar de St.Augustine Alligator Farm. Ongelooflijk het aantal krokodillen die ze hier hebben, honderden.

Het is geen supergroot park maar wel heel interessant. In de natuur vinden we hier ook volop vogels, met name voor de lepelaar en ibis is dit een populaire plek. Er zijn shows waarbij je kunt zien dat zelfs de krokodillen naar hun naam luisteren.

Vanaf de Alligator Farm lopen we naar het St Augustine Lighthouse & Maritime Museum. Het St. Augustine Light Station is een actieve vuurtoren in St. Augustine, Florida. De vuurtoren staat aan de noordkant van het eiland Anastasia en werd gebouwd in 1874. Het is de meest recente van een aantal torens die in het gebied zijn gebouwd.

Het bezoek op zich valt wat tegen. De verlaten kamer in het Lighthouse vormen met een enkele relikwie het museum. De vuurtoren zelf is best fraai en je kan er omhoog klimmen, iets wat we gezien de eerdere wandelingen- en die nog te komen die dag – maar niet gedaan hebben.

 

St. Augustine ligt aan de Atlantische kust in het noordoosten van Florida en de omgeving werd voor het eerst ontdekt in 1513 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Ponce de Leon. Daarna gebeurde er weinig tot in 1565 Spaanse admiraal Pedro Menéndez de Avilés de stad stichtte, Het is hiermee de oudste door Europeanen gevestigde nederzetting binnen de Verenigde Staten.

Henry Flagler, mede-oprichter van de Standard Oil Company, bracht de winter van 1883 door in St. Augustine en vond de stad charmant, maar vond zijn hotels en vervoerssystemen ontoereikend. Hij begon in 1887 met de bouw van twee grote, sierlijke hotels in de stad, het 540-kamer Ponce de Leon Hotel en het Hotel Alcazar met 250 kamers. Het jaar daarop kocht hij het Casa Monica Hotel aan de overkant van zowel het Alcazar als de Ponce de Leon. Zijn gekozen architectenbureau, Carrère en Hastings, veranderde de verschijning van St. Augustine radicaal met deze hotels, waardoor het een skyline kreeg en begon aan een architecturale trend in de staat die werd gekenmerkt door het gebruik van de Moorse Revival-stijl. Met de opening van de Ponce de Leon in 1888 werd Sint-Augustinus een paar jaar het winterresort van de Amerikaanse high society. De toeristenindustrie werd al snel de dominante sector van de lokale economie.