De Route

Vanuit ons overnachtingshotel in Orlando nemen we de taxi naar de KOA campground in Davenport, waar we de Apollo Eclipse camper ophalen. Het is voor het eerst dat we een camper

Apollo Eclips

ophalen bij een campground, en dat geeft een prettig gevoel. Je bent gelijk uit de drukte. We zijn blij verrast met de nagenoeg nieuwe, 31 ft lange, camper die voor ons klaarstaat.

We hoeven ook niet gek lang te wachten en besluiten direct op de campground onze koffers uit te pakken voordat we de reis beginnen en de boodschappen gaan doen bij Walmart Supercenter in Clermont aan de US-27 richting het noorden, richting Silver Springs State Park. Het valt op hoe druk het in deze omgeving de laatste jaren is geworden. Het verkeer valt niet mee.

Campsite Silver Springs State Park

Tegen donker komen we net na 5 uur aan bij het gesloten hek van Silver Springs. Gelukkig is er vlak achter ons een camper die de code van het hek weet. We kunnen door maar hadden er voor 5 uur moeten zijn. Een les om te onthouden.

We hebben een prachtige stek op de campground en genieten van de heerlijke temperatuur.

De volgende dag gaan we het State Park verkennen en gaan naar de Spring. Het park ligt in central Florida, nabij Ocala National Forest. Als de eerste toeristische attractie van Florida en een van de grootste artesische bronnen ter wereld, werd het park al snel beroemd om de Glass Bottom Boat-tochten waarbij gasten rond de bronnen konden varen op een schip met een heldere bodem om het leven onderwater te zien. En wij gaan dan ook voor de tocht van 90 minuten over de Silver River, die na 5 mijl uitkomt in de Ocklawaha River.

Daarnaast maken we nog een fraaie wandeling langs de rivier waarbij er het nodige wildlife is te zien. Naast de apen ook grote sprinkhanen en een vervelend wespennest, AU!!