Zoals altijd de eerste dag zijn we weer vroeg wakker. Voor zes uur zijn we al op en het regent pijpenstelen. Rustig aan doe en eerst een ontbijtje zoeken. Dat is het Jam café geworden, op een paar minuten van het hotel. En het werd een vorstelijk ontbijt.

We waren gelukkig vroeg want niet lang daarna staan er rijen mensen in de regen op een tafeltje te wachten. Jam café is een attractie.

Rijen wachtenden voor Jam Café

Ons ontbijt in Jam Cafés

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag veel op het programma met deze route.
Na het ontbijt nemen we de taxi naar Granville Island. We beginnen daar met de Market, waar je je ogen uitkijkt door het heerlijkste fruit, chocolade, gebak en zelfs de fraai uitgestalde groenten. Verder nog een rondwandeling gemaakt over de shops op het eiland en de fraai gedocoreerde bulktorens. Het weer is inmiddels fraai te noemen. De zon is gaan schijnen.

Fruitstal op Granville Island

Banket op Granville Island

Fruitstal op Granville Island

Delicatessen op Granville Island

Vancouver Downtown vanaf Granville Island

Fruitstal op Granville Island

Winkel op Granville Island

Betonnen silo’s omgetoverd tot kunstwerken op Granville Island

De jachthaven voor Granville Island

De jachthaven en veerboot voor Granville Island

Na de lunch nemen we weer de taxi en gaan door naar Chinatown voor een bezoek aan de beroemde tuinen ………… Helaas, ze worden gerenoveerd en waren niet toegankelijk. Daarom maar even Chinatown zelf doorgelopen, wat verder – behoudens de junks – niet zo bijzonder is.

E Pender Street in Chinatown Vancouver

Winkel in Chinatown Vancouver

Winkel Chinatown Vancouver

Vanuit Chinatown gewandeld naar Gastown, het dorp van Gassie Jack. Daar eerst maar eens een terrasje gepikt om wat te drinken. Water Street met zijn souvenirwinkels stonden daarna op de lijst. Ze hebben echter buiten een Vancouver T-shirt niets aan ons kunnen slijten.

Gassie Jack

Muzikant op Water Street

Steam Clock op Water Street

De motor van de Steam Clock op Water Street

 

Een herkenbaar punt op Water Street in Gastown is de stoomklok. Een stoomklok is een klok die volledig of deels wordt aangedreven door een stoommachine. Er bestaan slechts enkele stoomklokken. De meeste zijn ontworpen door de Canadese klokkenmakker Raymond Saunders. Hoewel de stoomklokken er meestal uitzien alsof ze antiek zijn en uit de 19e eeuw stammen, zijn ze een veel recenter fenomeen. De klok van Saunders in Vancouver stamt uit 1977.

 

Met de taxi gaan we verder door naar Stanley Park, een gigapark van 8 km omtrek aan de zee. Gewandeld, de totempalen en vuurtoren bekeken en genoten van het uitzicht.

Totempalen in Stanley Park

Het Stanley Park is een stadspark van ruim 400 hectare. In 1886 besloot de stadsraad het natuurgebied open te stellen als park, twee jaar later opende Frederick Arthur Stanley het park, dat naar hem is vernoemd, voor het publiek. Het park trekt tegenwoordig ongeveer acht miljoen bezoekers per jaar. Een van de meest gebruikte voorzieningen van het park is de False Creek Seawall, een 9 kilometer lange dijk om het park dat wordt gebruikt als pad om op te fietsen, wandelen en te skaten.
Stanley Park is ruim tien procent groter dan het New Yorkse Central Park.

View van Stanley Park op Downtown Vancouver

View van Stanley Park op Downtown Vancouver

Totem palen op Stanley Park

Totem paal op Stanley Park

View van Stanley Park op Downtown Vancouver

Vuurtoren op Seawall Stanley Park

Vuurtoren op Seawall Stanley Park

View van Stanley Park op Downtown Vancouver

Watervliegtuig boven haven Vancouver

Tegen de tijd dat we richting hotel gaan begint het weer te regenen wat vanuit de kamer een mooi uitzicht geeft op een regenboog boven de baai en voor de bergen.

Dan even lekker in de lobby met een drankje (Diet Coke 😄) een spelletje op de tablet alvorens weer richting Gastown te gaan voor het eten. We gaan toch maar, net als gisteren, naar de Old Spaghetti Factory. Het werd tijd voor een draft bier, maar de merken zeiden me niet veel. Onze ober, nicht Atilla, vond dat geen probleem. Ik kreeg 4 bierglazen met een beetje draft bier en kon zo kiezen wat het best smaakte. En dat werd het lokale Granville lager. Lekker fris. Weer heerlijk voor een habbekrats van 15 euro pp een driegangenmenu. Waar doen ze het van.

The Old Spaghetti Factory

In de Old Spaghetti Factory

Na 8 uur weer naar de hotelkamer. Na 12 uur en meer dan 10 km gelopen te hebben leggen we onze voeten te rusten. Het zal niet laat worden eer onze oogleden hetzelfde doen.

Downtown Vancouver hebben we de afgelopen 30 uur aardig leren kennen. Een leuke stad met mooie gebieden, maar ook met veel bedelaars/junks en altijd traffic jams!