Vandaag de laatste route voordat we morgen Yellowstone National Park ingaan.

Vandaag ruim 250 km te overbruggen en een hoop te zien. We nemen eerst de I-90 en gaan al na 20 km eraf en nemen de afslag naar Garnet Ghost Town.

Garnet Ghost Town

Deze ligt zo’n 15 km ten noorden van de Interstate. De meeste intact gebleven Ghost Town van Montana was niet gebouwd om lang mee te gaan. De mijnwerkers waren meer geïnteresseerd in de ophalen van de rijkdom vanonder de grond dan in het neerzetten van de gebouwen. Het waren klein en makkelijk te verwarmen huizen. Maar toch, een eeuw na het ontstaan, zijn er nog restanten van de stad, verborgen in de Garnet Mountain Range ten oosten van Missoula.

Terug op de Interstate rijden we zo’n 150 km naar het oosten voor een bezoek aan het plaatsje Butte. Allereerst is daar het World Museum of MIning.

World Museum of MIning in Butte

World Museum of MIning in Butte

 

 

 

 

 

Het museum wil een deel van de Amerikaanse geschiedenis dat tot nu toe verwaarloosd is, behouden. De site is een inactieve zilver en zinkmijn, met de naam van Orphan Girl, en omvat zo’n 22 hectaren grond.

Hier in Butte vinden we ook de laatste Walmart alvorens we de Nationale Parks Yellowstone en Grand Teton ingaan. Dus zorgen voor voldoende proviand. De Walmart is op 3901 Harrison Avenue.

Vanaf de Walmart is het nog 60 km tot onze campground in het Lewis & Clark Caverns State Park, nabij de plaats Three Forks. In het park zijn inderdaad – zoals de naam al aangeeft – grotten te zien.

De Lewis & Clark Caverns waren bij de inheemse Amerikanen al lang vóór hun ontdekking door de Europeanen bekend. In 1892, lokale ranchers Tom Williams en Bert Pannel zagen de grotten tijdens de jacht. In 1898, Williams eindelijk onderzocht de grotten. Hij wilde beginnen met het geven van rondleidingen naar de grotten maar in 1900 claimde de spoorwegen de grotten en zij wonnen. In 1908 hebben de spoorwegen de grotten overgedragen aan de federale overheid.

Lewis and Clark Caverns

<Donderdag 18 mei