Vandaag weer een lange route van bijna 400 km waarbij onderweg weer genoeg te zien is.

Vanuit Spokane verlaten we al snel de staat Washington en rijden Idaho binnen. Na 60 km komen we bij middel grote stad Couer d’Alene. De stad is vernoemd naar de Coeur d’Alene People, een stam van Inheemse Amerikanen die langs de rivieren en meren van de regio woonde, in een gebied van 3,5 miljoen hectaren uitstrekt tot in Washington en Montana. Ze werden voor het eerst aangetroffen door Franse bonthandelaren in de late 18e en vroege 19e eeuw, die hen Coeur d’Alene noemde, wat zoiets betekent van “priemend hart”. Dit omdat de stam zulke taaie handelaren waren,  scherp en sluw.

Lake Coeur d’Alene met de gelijknamige stad

De stad wint de laatste decenia enorm aan populariteit door het toerisme rondom het prachtige Lake Coeur d’Alene.  Een mooie plek om even koffie te drinken.

Een 35 km verderop wellicht even stoppen voor bevoorrading bij de Walmart in Smelterville (583 Commerce Drive).

 

Weer 30 km verderop rijden we door het – op 831 m hoogte gelegen – plaatsje Wallace. Het is een historische stad en de provinciehoofdstad van Shoshone County in de mijnstreek Silver Valley.

Wallace, Historic Silver Town

Wallace is de belangrijkste stad van de Coeur d’Alene zilver-mijnstreek, die meer zilver geproduceerd dan enig ander mijnbouw district in de Verenigde Staten.

Na Wallace hebben we nog een stevig stuk voor de boeg. Ruim 200 km over e Interstate 90 naar het Beavertail Hill State Park. We zijn dan Idaho alweer uit. Het State Park ligt in Montana direct aan de I-90.

Beavertail Hill State Park aan de I-90

 

<Woensdag 17 mei