Vandaag gaat de route weg van de mooie kust en trekken we weer de bergen in richting Mount St.Helens.

Vanaf Cannon Beach trekken we nog 40 km over Hwy 101 naar het noorden, naar de stad Astoria. Hier maken we een korte omweg via de Astoria Column.

Astoria Column

Dit is een monument en uitzichtpunt over de Columbia rivier, waarvan de zuil is gebouwd in 1926 en het staat boven op de heuvel Coxcomb in het John Jacob Astor park. In de zuil is een trap aangebracht die naar een platform leidt waar nmet goed weer een prachtig uitzicht is te bewonderen.

 

Astoria met Astoria – Megler Bridge over Colombia River

Waar Hwy 101 via de Astoria-Megler Bridge de Colombia River oversteekt, volgen wij over Hwy 30 de rivier naar het oosten. In de plaats Longview nog even naar de Walmart, alvorens een kort stuk via de I-5 naar het noorden te gaan.

Bij Castle Rock gaan we over weg 504 verder naar het oosten, naar de Johnston Ridge Observatory, het uitzichtspunt naar Mount St. Helens.

Johnston Ridge Observatory en Mount St.Helens

Het uitzicht op deze beruchte vulkaan is heel erg afhankelijk van het weer. De afstand van het Observatory en Mount St. Helens is nog 10 km.

Hierna gaan we 75 km terug over weg 505 (er is geen andere mogelijkheid) naar onze Seaquest State Park campground bij het Mount St. Helens Visitor Center.

Mount St.Helens Visitor Center