Vandaag de eerste dag van de route langs de Pacific Coast, Hwy 101.

Arch Rock Samuel H Boardman State Park

Vanaf de campground rijden we naar het oosten en gaan dan, nog net in Californié, Hwy 101 op. We rijden dan snel Oregon binnen. Na het plaatsje Brookings is snel het Samuel H Boardman State Park. Wellicht even een kort bezoek waard. We zitten dan inmiddels op de Pacific Coast Scienic Byway. Vandaag derhalve een mooie lange tocht langs de wilde kust van Oregon.

Pacific Coast Scienic Byway Hwy 101

Ruim 230 km naar het noorden rijden we door Florence. De Old Town aan de riverfront heeft veel interessante winkels en restaurants.

Old Town of Florence

Een kleine 20 km naar het noorden is vervolgens de Sea Lion Cave.  Dit is een particulier natuur- en vogelreservaat aan de prachtige en ruige Oregon kust. Sea Lion Caves is Amerika’s grootste zeecave en het hele jaar door huis van de Steller Sea Lion.

Sea Lion Cave, Florence, Oregon

Ongeveer 400 meter ten noorden van de Sea Lion Caves op Highway 101, is er een afrit aan de oceaanzijde met een prachtig uitzicht op de Heceta Head Lighthouse – een van de kenmerkende views van de Oregon Coast.

Heceta Head Lighthouse bij Florence, Oregon

Vanaf hier is het nog ruim een uur (75 km) naar onze campground voor de komende twee dagen in Beverly Breach State Park.