Voor een dag een kort uitstapje naar Californié, naar het Jedediah Smith Redwood State Park.  We kunnen deze morgen rustig aan doen, want het is een relatief korte route waarbij we afdalen naar nagenoeg zeeniveau,

Relaxed op campground

Onderweg kunnen we in Grants Pass nog even naar de Walmart om de ijskast bij te vullen. het adres is 135 NE Terry Lane in Grants Pass.

Na Grants Pass is het nog 120 km naar Jedediah Smith Redwood State Park Campground. Het is de noordelijkste van de Redwood State Parks.

Redwood State Park

Het park is één van de drie staatsparken van Redwood National and State Parks, alwaar bijna alle nog overgebleven kustmammoetbomen staan. Het park is genoemd naar de ontdekkingsreiziger Jedediah Smith, die in 1826 als eerste blanke Amerikaan over het land vanaf de Mississippi naar Californië reisde.

The Grove of Titans and Giant Redwoods

De Grove of Titans is de onofficiële naam voor een sequoiabos in het Jedediah Smith Redwoods State Park met enkele reusachtige kustmammoetbomen (Sequoia sempervirens). De Verloren Monarch is de grootste boom qua volume en de Del Norte Titan heeft de grootste losstaande stam.