Op Memorail Day gaat de route via de Volcanic Legacy Scenic Byway naar Crater Lake National park. Na 130 km zijn we bij de Rim drive.

Volcanic Legacy Scenic Byway

Langs de westkant van het meer rijden we naar het ten zuiden van het meer gelegen Rim Village Visitor Center.  We hebben dan al prachtige overlooks op Crater Lake gehad.

Crater Lake, Oregon

Crater Lake is een van ’s werelds bekendste kratermeren, dat ongeveer 7700 jaar geleden is ontstaan bij een zeer zware vulkanische uitbarsting van Mount Mazama. De enorme caldera (krater)  is ontstaan toen tijdens de uitbarsting de bovenste 1500 meter van Mount Mazama tijdens een reusachtige explosie werd weggevaagd. De caldera ligt 2471 m boven de zeespiegel, heeft een diameter van ongeveer 10 km en is 647,5 m diep. De uitbarsting van Mount Mazama destijds was zo’n 42 keer zwaarder dan die van Mount Saint Helens in 1980 en behoort tot ’s werelds zwaarste drie uitbarstingen in de laatste 10.000 jaar.

Crater Lake

Crater Lake is, met een maximale diepte van 594 meter, het diepste meer van Amerika en één van de diepste meren ter wereld. Op 22 mei 1902 werd het Crater Lake National Park opgericht om het gebied te beschermen. Rond het meer zijn tal van trails om te lopen.

Vanaf Crater Lake gaan we 70 km naar het zuiden voor onze campground – bij het Lost Creek Lake – in Joseph Stewart State Park.

Lost Creek Lake in Joseph Stewart State Park