De route vandaag gaat verder door het zuiden naar het hart van de Oregon Trail, Baker City.

Op slechts 8 km van onze campground liggen de Shoshone Falls in de Snake River. Snake River is een van de grotere rivieren in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het beginpunt ligt in Yellowstone National Park. De rivier stroomt vandaar over een afstand van ongeveer 1700 kilometer door de staten Wyoming, Idaho, Oregon en Washington, en mondt uit in de Columbia River.

Shoshone Falls in de Snake River, Twin Falls

Een van de bekendste watervallen in de rivier is Shoshone Falls. Deze waterval is 65 meter hoog en 14 meter breed, en staat ook bekend onder de bijnaam “Niagara of the West”. (Niagara Falls  is 57 meter hoog.) Shoshone Falls vormde een natuurlijke barrière voor de zalm die veelvuldig in Snake River voorkwam, het werd daardoor een belangrijke plek voor Native Americans van de Lemhi Shoshone stam.

Na het bezoek aan de Falls nemen we de Interstate 84 naar Oregon en Baker City. Wellicht nog even een stop bij de Walmart in Nampa, maar anders rechtstreeks 400 km richting Noordoosten. In Baker City bezoeken we dan het National Historic Oregon Trail Interpretive Center.

National Historic Oregon Trail Interpretive Center, Baker City (klik voor video)

Na bezoek aan het centrum is het slechts 12 km naar onze campground, Mount View RV park.

<Donderdag 25 mei