Deze route gaat vanaf Graham via BasPro in Tacoma en Walmart in Poulsbo naar Sol Duc Campground in het Olympic National Park.

USA Roadtrip Washington en Oregon 2017, deel 16

Vandaag gaan we via Tacoma naar het noorden richting Olympic National Park. Eerst gaan we in Tacoma nog even de Bass Pro shop  opzoeken. Het is altijd een evenement deze enorme outdoor shop te bezoeken met altijd een waterval en de meest fraaie schilderingen en opgezet wild in de shop.

BassPro Shop in Tacoma

Daarna door naar het noorden en zodra we op hwy 101  zijn gekomen zien we een heel leuk restaurant voor de lunch, Fat Smitty’s (niet te verwarren met de Fat Willy’s keten). Het eten is goed en goedkoop, maar er is meer … We kunnen alleen cash betalen en laten we dat niet hebben. Geen probleem. naast de toiletten is de ATM. Het is ook duidelijk waarom cash! Het gehele pand is behangen met 1 dollar biljetten waar iedereen een groet of wens op achterlaat. Je kan het zelf aan wand, plafond, deur of wat dan ook prikken. De punaises staan op tafel.

Fat Smitty’s restaurant aan Hwy 101 in Port Townsend

Dollars aan de muur in Fat Smitty’s restaurant

Aan de overkant van de weg is een leuk winkeltje met lokale artikelen. We kijken er even rond alvorens we verder rijden.

Local Trading shop in Port Townsend

Voorbij Port Angelas rijden we het Olympic National Park in en komen dan eerst bij Lake Crescent.  Hwy 101 is langs het meer verworden van een 4 baans weg naar een smalle slingerende hobbelweg waarbij we hopen niet teveel tegenliggers te hebben. Het meer zelf is bekend om zijn briljante blauwe wateren en uitzonderlijke helderheid, veroorzaakt door een gebrek aan stikstof in het water dat de groei van algen remt.

Lake Crescent in Olympic National Park

Vissers bij Lake Crescent in Olympic National Park

Lake Crescent in Olympic National Park

Niet ver nadat we het meer achter ons laten nemen we de afslag naar Sol Duc, om de watervallen te zien, de Sol Duc Falls.  Hiervoor rijden we eerst naar het einde van de weg langs de Sol Duc River, vanwaar de trail naar de waterval start. De trail gaat door het woud met mooie stroompjes alvorens bij de Sol Duc Falls te komen. Het gehele stuk is een lust voor het oog. De waterval zelf is niet direct spectaculair, maar het zonlicht wat door de bomen schijnt en in het bruisende water een regenboog vormt geven het een extra dimensie. Daarnaast is er in deze streek ook weer genoeg wildlife te zien.

Hert langs de Sol Duc River.

Prachtige waterstroom aan Sol Duc Trail

Zonnestralen bij de Sol Duc Falls

Sol Duc Falls

Regenboog bij Sol Duc Falls

Regenwoud op Sol Duc Trail

Oude stronken aan de Sol Duc Trail

Steller Gaai bij Sol Duc Trailhead

Vanuit Sol Duc is het een uurtje rijden naar de stranden van Olympic National Park en wij kiezen voor Ruby Beach. De zee is tamelijk kalm, wat een lekkere wandeling over het fraaie strand mogelijk maakt.  De BBQ in het bos is later de perfecte afsluiting van deze dag.

Ruby Beach – Olympic National Park

Ruby Beach – Olympic National Park

Ruby Beach – Olympic National Park

Ruby Beach – Olympic National Park

BBQ aan de Sol Duc River

BBQ aan de Sol Duc River