Deze route gaat verder in 2 fasen. Eerst van Newport tot aan Cannon Beach en verder en dan van Cannon Beach naar Astoria aan de Columbia River.

USA Roadtrip Washington en Oregon 2017, deel 13

We verlaten het leuke Newport en gaan verder de Pacific Coast Scenic Byway op naar het noorden. Het weer is hopeloos, mist en regen.  Tegen beter weten in gaan we toch de Three Capes Scenic Drive op maar veel meer dan de zwaar bewolkte  Three Arch Rocks bij Oceacside komen we niet.

Three Arch Rocks bij Oceanside

Three Arch Rocks bij Oceanside

Dan maar door naar Tillamook voor een bezoek aan de Tillamook Cheese Factory. De fabriek zelf valt echter niet te zien, wel een kleine tentoonstelling en er is wat te proeven en (uiteraard) te kopen. Tillamook heeft echt heel lekkere kazen en de prijzen zijn ter plekke de helft van wat de Walmart bijvoorbeeld berekent. We nemen er dus maar een paar mee.

Tillamook Cheese Factory in tillamook

We rijden verder door naar Cannon Beach. Door de regen heeft deze bekende plaats weinig bruisende activiteiten. De winkels en de bars zijn ietwat verlaten en ook op het strand zijn niet veel mensen te vinden bij de toeristische attractie, de Haystack Rock.

Cannon Beach

Tillamook Rock Light voor de kust bij Cannon Beach

Cannon Beach Haystack RockHaystack Rock is een ruim 70 meter hoge rots in Cannon Beach. en een populaire toeristische bestemming en is te voet bereikbaar bij laagwater. In de Haystack Rock tide pools – waterpoeltjes tussen de stenen – zijn nomaalveel dieren, waaronder zeesterren, zeeanemonen , krabben , zeeschelpen, zeeslakken en andere weekdieren. Met dit weer hadden deze dieren echter geen zin om zich aan het publiek te tonen. Haystack Rock is ook een nestplaats voor veel zeevogels.

Cannon Beach met Haystack Rock

Cannon Beach

Selfie op Cannon Beach voor Haystack Rock

We gaan verder naar het noorden en bereiken Astoria. Het is de laatste stad in Oregon  aan de monding van de Columbia River. De machtige Astoria – Megler Bridge vormt de grens met Washington. Wij gaan voor het beste uitzicht naar de Astoria Column bovenop de Coxcomb Hill.

De Astoria Column is een van de monumenten die in 1925 en 1926 door de Great Northern Railway werden gebouwd.  De 35 meter hoge kolom toont de muurschildering  van 14 belangrijke gebeurtenissen in de vroege geschiedenis van Oregon, waaronder Captain Gray’s ontdekking van de Columbia River in 1792 en de Lewis & Clark Expeditie.

De Astoria Column

De Astoria Column

De mist is deels opgetrokken en dat geeft een prachtig beeld over de rivier, de bossen en de zee,

Uitzicht vanaf Astoria Column naar Columbia River en de Astoria-Megler Bridge

Uitzicht vanaf Astoria Column naar de Youngs River

Uitzicht vanaf Astoria Column naar Columbia River en de Astoria-Megler Bridge

Uitzicht vanaf Astoria Column naar Columbia River en de Astoria-Megler Bridge

We gaan niet de brug over naar Washington, maar rijden eerst nog zo’n 70 km langs de Columbia River.

Columbia River bij Astoria

Columbia River bij Astoria

Alvorens daar de rivier over te gaan tanken we nog eenmaal in Oregon. De benzineprijs is gelijk aan die in Washington, maar opvallend is dat je in Oregon zelf geen benzine mag tanken. Dat wordt altijd voor je gedaan. Dit is bij wet verplicht en – eerlijk gezegd – dit maakt het ook leuker. Even een praatje terwijl er weer 40 gallon Regular in de tank gaat.

Doordat in het begin van de reis in het noorden nog veel wegen met sneeuw waren, hebben we onze route aangepast en zijn langer in Oregon gebleven dan gepland. Maar wat was dit een geluk. Oregon is zo een fantastisch mooie staat en heeft zoveel te bieden dat we hier zeker terug willen komen.

Vanaf morgen een aantal blogs over onze belevenissen in de staat Washington.