Via het Jedediah Smith Redwood State Park in Californië gaan we naar de kust en pakken de Pacific Coast Scienic Byway naar het noorden. Een route tot aan het Beverly Beach State Park in Newport.

USA Roadtrip Washington en Oregon 2017, deel 12

Vandaag door naar de kust. We reden de mist, regen en kou tegemoet. We doen de Oregon Pacific Coast vanaf Brookings bij de grens met Californië. Bij Brookings  in de motregen en bij 12 graden  toch het strand op voor een wandeling.

Harris Beach nabij Brookings

Harris Beach nabij Brookings

Zeester op Harris Beach nabij Brookings

We rijden weer verder en even later bij de  Scenic Corridor een blik over de kust. Zelfs bij dit weer is het fraai al blokkeren de lage wolken veel van het uitzicht.

View vanaf Samuel H. Boardman State Park

Vogel bij Samuel H. Boardman State Park

Verder naar het noorden stoppen we bij het Bullards Beach State Park voor de lunch bij het Bullards Beach State Park. Hier zijn ook de twee kenmerken van de Pacific Coast die we nog veel tegenkomen, fraaie bruggen en vuurtorens. Hier de Bullards Bridge over Coquille River en het Coquille Lighthouse. Uiteraard  bezoeken we het Lighthouse, maar dat valt wat tegen. Dan nog maar even verder over het strand waar een blijkbaar een bedrijfsuitje aan de gang is.

Bullards Bridge over Coquille River

Coquille Lighthouse nabij Bandon

Coquille Lighthouse met strand

We gaan verder naar het noorden over de McCullough Memorial Bridge bij Coose Bay en bij Florence  stoppen we bij de Sea Lion Cave. Aangezien de cave leeg is heeft het weinig zin om hier onze dollars aan te spenderen. Wel is er hier vandaan een mooi uitzicht over de groene kust bij Florence.

McCullough Memorial Bridge over Coose Bay

Pavific Coast bij Florence vanaf Sea Lion Cave

Huisjes langs Pacific Coast

Het laatste deel van deze etappe gaat naar Newport. We verblijven daar in het Beverly Beach State Park, direct aan de kust.  Newport blijkt een van de leuke plaatsen langs de kust te zijn. De oude haven waar de vissers actief zijn en de visafslag bijna openbaar is.  Wereldberoemd zijn de zeeleeuwen bij Pier 39 in San Francisco, maar de zeeleeuwen hier zijn net zo fraai. De Yaquina Bay Bridge, de beide Yaquina Lighthouses met bijbehorende natuur en het strand, allemaal is het een bezoek waard.

Zeeleeuwen en Yaquina Bay Bridge

Vissersboten in Yaquina Bay te Newport

Visafslag Newport

Kust bij Beverly Beach State Park

Sunset aan kust bij Beverly Beach State Park

Yaquina Head Lighthouse

Yaquina Bay Lighthouse

Yaquina Bay Bridge