Vanaf Twin lakes Resort in La Pine gaan we via Crater Lake National Park naar het Joseph Smith State Park. Een stevige route.

USA Roadtrip Washington en Oregon 2017, deel 11

Na de wat lagere heuvels van de laatste dagen is het nu weer tijd om de hogere bergen in te gaan. En zoals vaker deze vakantie zijn diverse wegen nog afgesloten wegens de sneeuw.  Vandaag gaan we naar Crater Lake National Park.  Van alle wegen die hier naar toe leiden is slechts de zuidelijke toegang geopens. De andere wegen ligt nog teveel sneeuw om te rijden. Met goede moed rijden we dus met een grote boog om het park heen om het meer waar we zoveel moois over hebben gehoord, te bewonderen. En we zijn niet de enige! Door de combinatie met de stralend blauwe lucht en de nog volop aanwezige sneeuw blijkt het zo’n beetje de drukste dag van het jaar te zijn in het park, Liefst 3 uur (!) staan we in de rij van 2 km lengte om voorbij de ingang te komen. Slechts één Ranger werkt stuk voor stuk de bezoekers af.  Gelukkig zijn we met de camper en kunnen rustig een hapje eten en koffie drinken tijdens de rit die langzamer is dan stapvoets. Anderen vermaken zich met sneeuwballen gooien of wat soccer.

Crater Lake Highway

Crater Lake Highway

In plaats van 11 uur zijn we dus pas om 2 uur in het park. We kunnen nu snel de laatste 7 km naar de top doorrijden en stappen op de Rim af. Er is zonder sneeuwschoenen slecht een beperkt stuk begaanbaar en ondanks de drukte is het er toch stil en genieten we van het prachtige meer.

Crater Lake is een van de bekendste krater meren in de wereld . Het staat bekend om zijn diepe blauwe kleur en de helderkeid van het water. Het meer vult de krater die ongeveer 7 700 jaar geleden werd gevormd door de ineenstorting van de vulkaan Mount Mazama . Er zijn geen rivieren die in of uit het meer stromen De verdamping wordt gecompenseerd door regen en sneeuwval, zodat de totale hoeveelheid water om de 250 jaar wordt vervangen. Met een diepte van 594 m is het meer het diepste in de Verenigde Staten.  Twee eilanden zijn in Crater Lake: Wizard Island, gevormd uit een vulkaan die uitbarstte nadat Crater Lake zich begon te vullen met water, en het kleinere Phantom Ship.

Alle goeds duurt lang. Zo ook onze rit hier naar toe. Maar het was de moeite waard. Alles wat we gehoord hadden is waar. Het is zo fantastisch mooi dat we ons ook een volgende keer door 3 uur wachttijd echt niet tegen laten houden.

Sneeuwpret aan Crater Lake National Park

Crater Lake National Park

Crater Lake National Park

Sneeuwpret aan Crater Lake National Park

Crater Lake met Wizard Island

Crater Lake met Wizard Island

Ranger hut

Crater Lake National Park

Crater Lake National Park

Crater Lake met Wizard Island

Crater Lake National Park