Vandaag een route naar Snoqualmie Falls en over de Snoqualmie Pass

USA Roadtrip Washington en Oregon 2017, deel 3

Zoals in deel 2 gemeld was de North Cascade Scenic Byway afgesloten en moesten we naar het zuiden. Voordeel dat het weer daar ook beter zou zijn, al hebben we dat de eerste dagen nog niet gemerkt.  We gaan Seattle voorbij en komen bij de Snoqualmie Falls.  De naam zegt waarschijnlijk niet iedereen wat, maar de waterval is zeker herkenbaar van de tv-serie Twin Peaks.

Snoqualmie Falls is een 268 voet (82 m) waterval van de Snoqualmie River. Het merendeel van de rivier wordt omgeleid naar de krachtcentrales, maar soms, zoals tijdens ons bezoek, staat het water in de rivier hoog genoeg om over de hele breedte neer te stromen, waardoor een bijna verblindende nevel ontstaat. De watervallen nemen werkelijk een gordijnvorm aan.

Verderop nemen we –  parallel aan de Interstate – de Tinkham Road, Volgens sommige berichten een prachtige weg langs de Bandera Mountain.  De weg blijkt echter een ware gatenkaas te zijn. Keren met de camper is geen optie op deze smalle weg. Zodra we weer de Interstate op kunnen doen we dat en gaan in de met sneeuw bedekte Snoqualmie Pass over.

Snoqualmie Falls, Washington

Snoqualmie Falls, Washington

Snoqualmie Falls, Washington

Snoqualmie Falls, Washington

Hwy 82 nabij Yakima, WA