Florida is uiteraard voor velen een bekend vakantiegebied. Toch gaat het vaak om Orlando, Miami, the Keys en andere fantastische plaatsen, maar hierbij worden de onbekende gebieden vaak gepasseerd. De meeste toeristen gaan via de oostkust aan de Atlantische Oceaan of langs de westkust, langs de Golf van Mexico, naar het Miami en de Keys. Als natuurliefhebber is het echter zeker de moeite om van deze paden af te wijken en wat tijd door te brengen in het binnenland. Hierbij een top 10 van minder bekende Florida bestemmingen.

1. Arcadia
Arcadia, aan de Peace River, is een kleine stad in DeSoto county, in de binnenlanden van Florida en op het kruispunt van highway 17 en highway 70.  Voor de meeste reizigers geheel onbekend, maar een heel leuke typisch Amerikaanse stad. Er worden veel evenementen georganiseerd zoals lokale markten , rodeo’s, luchtvaartdagen, en met name talrijke parades zoals Martin Luther King Day Parade, Rodeo Parade, Cinco de Mayo Parade, Independence Day Parade, Homecoming Parade, Veterans Day Parade en een Christmas Parade.

2. Babcock Wilderness Adventure
Op zo’n 40 km ten noordoosten van Fort Myers ligt verscholen in de moerassen bij Punta Gorda, de Babcock Wilderness Adventures. Het is een van de meest ongewone toeristische attracties in Florida en een van de laatste plaatsen in deze staat waar de Florida panter in zijn natuur
lijke omgeving te zien is. De 90 minuten durende Adventure Tour met een verbouwde bus op Babcock Ranch gaat door vier verschillende ecosystemen: een zoetwater moeras, eiken hammocks, pine vlaktes, en een cypress moeras . Naast de verrassende natuur en Florida panter kom je er ook alligators, herten, kalkoenen, vele vogels en een kudde Florida Cracker runderen tegen.

3. Lake Okeechobee
Met een doorsnee van max. 57 km is Lake Okeechobee (Indiaans = Grote Water) het op één na grootste binnenwater van de Verenigde Staten. Een prachtige natuur met veel recreatieve mogelijkheden. De zonsondergang vanaf de oostkant is bijna net zo geweldig als die bij Key West . Rondom het meer is een dijk die de 110-mijl Lake Okeechobee Scenic Trail (LOST). Gemaakt voor fietsers en wandelaars. Bij een tocht zijn zeekoeien, alligators, wilde kalkoenen, bobcats, herten, wilde zwijnen, zilverreigers, visarenden en vele andere vogels te spotten. Recreatie op het meer is er in alle vormen, maar let op de waarschuwing, “Beware of Alligators”. Wie meer over de natuur en historie wil weten zou in Clewiston – aan de zuidoever – de Sugarland Express tour kunnen doen, een drie uur durende boottocht die veel verteld over het ontstaan en de geschiedenis van Lake Okeechobee.

4. Lion Country Safari
Tussen Lake Okeechobee en West Palm Beach ligt nabij het plaatsje Loxahatchee, het Lion Country Safari park. Het werd in 1967 – toen met uitsluitend leeuwen als attractie – opgericht door een aantal internationale ondernemers. Zij hadden tot doel om gezinnen die met beperkte financiële mogelijkheden een safari ervaring te bieden. Dit auto safari en pretpark herbergt vandaag de dag meer dan 900 dieren. Het park is schilderachtig aangelegd en een must om een dag door te brengen. Vind je het risico met de eigen (huur)auto of camper te groot of ben je met een open wagen of motor, huur dan voor een luttel bedrag een wagen van het park en je kan de safari toch maken. Het wandelgedeelte is met prachtige tuinen aangelegd en met vele kleurrijke dieren een feest om door te wandelen.

5. Davies, Bergeron rodeo grounds
Op een kleine 20 km van de stranden van Fort Lauderdale ligt de voorstad Davies. De stad heeft een landelijke sfeer en een typische Western wijk die Davies onderscheidt van alle andere gemeenten in Broward County. Het vele groen, de talrijke parken en meer dan 165 mijl aan ruiterpaden, vormen de mogelijkheid om een hippisch avontuur te beleven die je verder nergens kan vinden in het volle Zuid-Florida. In deze wijk ligt ook al meer dan 40 jaar de Bergeron Rodeo Grounds . Het is de belangrijkste toeristische attractie van Davies. Naast het gebruik als rodeo arena, is het gebruik uitgebreid met uiteenlopende evenementen zoals festivals, monstertruck races, paardenshows, etc. Als je verblijft in de buurt van Miami is dit zeker aan te raden.

6. Canaveral National Seashore
Tussen Cape Canaveral en Daytona Beach ligt een verscholen stuk natuur, de Canaveral National Seashore. Het park, welk onder beheer is van de US National Park Service, is gelegen op een barrière eiland voor de kust en is ongeveer 40 km lang. Het reservaat heeft wat stranden (zonder enige faciliteit) ma
ar er zijn wel zeeschildpadden en andere dieren te vinden. Het fraaiste deel van het reservaat is de 7-mile Black Point Wildlife Drive. Deze éénrichtingsweg geeft een pracht uitzicht op veel dieren in dit uitgestrekte reservaat. De alligators liggen overal op de loer.

7. Silver Springs en Ocala National Forest
Een kleine 100 km ten noorden van pretstad Orlando leidt highway 19 naar het Ocala National Forest. Wildlife kijken in het Ocala National Forest is een genot. Met de grootste populaties zwarte beren van Florida, evenals de sommige spechten en slangen en vele andere reptielen biedt Ocala National Forest een thuis voor allerlei soorten die elders hun leefgebied hebben verloren. De in het Forest gelegen Alexander Springs en Silver Springs zijn prachtige plekken om uit te rusten in het bronwater dat het gehele jaar een constante temperatuur van ruim 22 graden heeft. De Florida Black Bear Scenic Byway , een netwerk van schilderachtige wegen tussen Silver Springs en Ormond Beach, doorkruist het hart van Ocala National Forest.

8. Wakulla Springs
Zo’n 20 km ten zuiden van Florida’s hoofdtsad Tallahassee ligt de grootste en diepste zoetwaterbron ter wereld, Wakulla Springs. Het is gelegen in het

Wakulla Spring State Park

Edward Ball Wakulla Springs State Park en hier huist een overvloed aan wilde dieren zoals alligators , schildpadden, manatees (zeekoeien), herten en vele vogels. Een tocht per boot is vooral tussen december en april aan te raden als he water extra helder. The River Boat Tour over de rivier de Wakulla is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in het Tallahassee gebied. In zo’n 50 minuten ga je twee mijl stroomafwaarts en terug tussen de majestueuze moeras cipressen en de vele dieren. Ga je hier heen vergeet dan zeker geen camera met voldoende opslagcapaciteit mee te nemen.

9. Ochlockonee River State Park
In het begin van de Florida panhandle, ten zuiden van Tallahassee en vlak bij de Golf kust ligt het zeer rustige Ochlockonee River State Park. Dit juweeltje van een park is een geweldige plek om een paar dagen te verblijven.

Ochlockonee River State Park

Diverse faciliteiten en een zwemgedeelte liggen in de buurt van het schilderachtige punt waar diverse stromen in de Ochlockonee River samenkomen . Ochlockonee, wat “gele wateren” betekent, is een mix van brakke, door de getijden gestuurd, en zoet water. De rivier mond uit in de Golf van Mexico. Er zijn vele wandelroutes in het park die de mogelijkheid bieden om de diversiteit aan flora en fauna te ontdekken. . In dit State Park kan je nog een dag alleen zijn en aangezien het slechts 10 km van de Golf van Mexico is verwijderd is het prima te combineren met een paar dagen relaxen aan zee.

10. Saint Andrews State Park
In het midden van de Panhandle ligt aan de kust nabij Panama City – op een schiereiland – het Saint Andrews State Park. Dit park is bekend om zijn witte stranden en smaragdgroene wateren en heeft meer dan 2 km strand aan de Golf van Mexico en de Grand Lagoon. Watersportliefhebbers kunnen er zwemmen, snorkelen, duiken, kajakken en kanoën. Een aantal wandelpaden gaan door een omgeving van de mooiste kustplanten en is een prachtige gelegenheid om vogels te spotten terwijl je ligt te zonnebaden op het strand. Overnachten op de campground aan de Saint Andres Bay is een belevenis. Deze baai vormt de toegangspoort naar de Grand Lagoon en kijkt uit op het vaste land bij Panama Beach.